2009.07.03. 09:00
Házi sárgabarack lekvár tartósítószer nélkül
Isteni sárgabaracklekvárt tudok készíteni,nem sok munkával.A gyerekek imádják.
Hozzávalók:
-sárgabarack
-1kg barackhoz,fél kg cukor
-befőttesüvegek
Teendők:
Mosd meg a sárgabarackot ,magozd ki,ezután tedd bele egy edénybe,add hozzá a megfelelő mennyiségű cukrot(pl.10 kg-hoz 5 kg-ot).Egy éjszakára így kell hagyni,a cukor ezalatt jól megdolgozza a sárgabarackot.Másnap fel kell tenni főni,fel kell forralni és amíg a habja el nem főtt már kisebb lángon néha kevergetve kell főzni.
Tipp:Tedd már eleve abba az edénybe,amiben főzni fogod,de kb.félig legyen tele,mert a habnak kell majd a hely. A befőttesüvegeket ki kell mosni(erre van időd,amíg a barack áll a cukorban) és a forró lekvárt merőkanállal bele kell tölteni az üvegbe.Jól tedd tele,szorosan húzd rá a tetőt és állítsd fejre az üveget.Ezzel úgy le tudod zárni az üveget,hogy később nem fog felforrni a lekvár.Az üvegeket nedves ruhával töröld át,ha ráfolyt a lekvár.
Nem is kell dunsztolni,ha kihűlt,már rakhatod is a spájzba.
A család díjazni fogja.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.